Gebakken peren, een warm recept

Gisteren zat ik letterlijk met de gebakken peren… Met letterlijk bedoel ik: eetbare gebakken peren! In de wintermaanden vind ik het heerlijk om te bakken. Peren zijn niet het soort fruit waar ik als eerste aan denk bij bakken. Maar na wat inspiratie opgedaan te hebben op Pinterest ben ik aan het bakken gegaan en heb een basisrecept voor jullie. Ik zal nog uitleggen wat ik bedoel met basis, laten we eerst beginnen met bakken! 

Het recept heb ik naar eigen gevoel gemaakt. Op Pinterest heb ik wel even afgekeken, maar ik heb er mijn eigen variant van gemaakt. En ik ben tevreden: het ruikt lekker tijdens het bakken en het smaakt ook nog eens heerlijk! Doordat de peren warm zijn door het bakken, voor mij een ideaal recept tijdens deze koude winterdagen. Zo vullen we ook op de website weer de recepten aan.

 

Gebakken Peren 2

 

Gebakken peren en de ingrediënten

Ik heb een peer per persoon gerekend. Dit recept heb ik voor twee personen gemaakt, waardoor ik minder nodig had. Maak je het voor meer personen? Verdubbel de ingrediënten zo dat je de juiste hoeveelheid krijgt voor het juiste aantal personen. Bij dit recept komt het niet zo aan op nauwkeurigheid.

Gebakken peren voor twee personen:

  • 1 peer per persoon (ik gebruikte de Conference), 2 stuks totaal
  • 2 eetlepels honing/agavesiroop/ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille-aroma

 

Keukengereedschap:

  • ovenschaal
  • mes
  • bolletjesschep
  • eetlepel
  • theelepel
  • kommetje

 

De topping

Voor de topping kan je eigenlijk zelf kiezen wat je hiervoor wilt gebruiken. Ikzelf heb ervoor gekozen om ongebrande en ongezouten noten erover te strooien. Ik heb pecannoten, walnoten en pistachenoten gebruik. Vooraf heb ik ze wat grofgehakt. Een andere optie is om er granola overheen te strooien. Eigenlijk kan je als topping alles doen wat jou lekker lijkt. De hoeveelheid? Dat heb ik op gevoel gedaan. Je moet hierbij opletten dat niet de topping het meeste smaakt geeft, maar de peren!

 

Aan de slag

Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Zet daarna alle benodigdheden klaar zodat je alles bij de hand hebt. Was de peren schoon en halveer ze. De schil laat je zitten. Gebruik een bolletjesschep om het klokhuis te verwijderen en leg de peren in een ovenschaal. Strooi de kaneel over de peren heen. Doe in een kommetje de zoetstof met vanille-aroma en meng dit even goed met elkaar. Gebruik daarna een lepel om je zoete mengels over je peren te verdelen. Verdeel vervolgens je topping over de peren en zet ze in de over voor zo’n 20-25 minuten.

 

Gebakken Peren met yoghurt

 

Gebakken peren combineren met?

De gebakken peren kan je heerlijk combineren met yoghurt, zoals ik dit heb gedaan. Een heerlijk ontbijtje of lunch heb je dan. De schil van de Conference kan je niet eten, maar door het bakken laat deze heel makkelijk los. Je kan er ook voor kiezen om de peer te serveren met een bolletje ijs. Heb jij een ander heerlijk idee? Laat het mij vooral weten in een reactie onder deze blog of door mij te taggen op Instagram of Facebook!