Gegrilde ananas, een recept van ‘Brenda kookt’

Ben je op zoek naar een snel maar lekker dessert? Dan is het recept van gegrilde ananas misschien wel iets voor jou. Met wat leuke toppings is dit dessert ook geschikt om met Pasen te serveren. Deze gegrilde ananas staat binnen 15 minuten op tafel. Het is aan jou hoe je het dessert verder afmaakt. In deze blog deel ik het recept met jou! 

 

Het recept dat ik heb gebruikt is van ‘Brenda Kookt’ en vind je hier. Dit recept is makkelijk om te maken én de gegrilde ananas kan je zelf combineren met wat jij wilt. Brenda geeft als tip bij dit recept om het te combineren met een yoghurt/kwark of slagroom. Andere opties zijn bijvoorbeeld ijs of een karamelsaus. En niet te vergeten: de toppings! Je kan daar zelf ook variëren. Dan rest de vraag nog: wat heb je nodig voor deze gegrilde ananas en hoe maak je ze?

 

Gegrilde ananas, de ingrediënten

Het recept is gemaakt voor vier personen. Voor dit recept deel ik de ingrediënten met jou die ik heb gebruikt. Zoals ik hierboven al heb geschreven, je kan zelf ook aan de slag gaan met verschillende toppings. Wat heb je nodig?

 • een verse ananas in 8 ringen gesneden
 • Klontje boter
 • 1,5 eetlepel amaretto
 • 1 eetlepel honing
 • Snuf kaneel, ik gebruik deze van Vitiv
 • Slagroom
 • Pistachenootjes

 

Kaneel

 

Verder is het handig om:

 • een snijplank en mes te hebben als je de ananas zelf gaat schoonmaken of als je deze nog in ringen moet snijden.
 • Pannetje
 • Bakje
 • Bakkwast
 • Grillpan

 

Aan de slag

 1. Ik begin met het maken van de saus. Hiervoor smelt ik eerst het boter in een pannetje op het fornuis. Als de boter gesmolten is voeg je de amaretto, honing en kaneel toe. Meng dit even goed met elkaar. Haal het pannetje van het vuur.
 2. Als je ananas nog niet in ringen gesneden is, snijd deze dan eerst in 8 ringen. Gebruik een bakkwast om de ananasringen te bestrijken met het sausje uit het pannetje. Doe dit aan beide kanten.
 3. Verhit een grillpan (op de website van Brenda staan alternatieven, zoals een oven. Een grillplaat kan ook). Leg de ananasringen in de pan en grill ze aan beide zijde.
 4. Hak als dat gewenst is de pistachenootjes grof.
 5. Leg de gegrilde ananas op een bordje, spuit er een toef slagroom bij en verdeel de pistachenootjes over de bordjes. De eventueel overgebleven saus kan je nog wat over de ananasringen verdelen.
 6. Extra: om het nog lekkerder te maken kan je kiezen voor extra toppings! Ik voeg de chrunchy hagelmix van Lidl toe.

 

Ga je ook aan de slag met dit recept? Leuk, laat het me weten! Meer recepten op Gezond Genoeg vind je hier. Volg Gezond Genoeg ook op Pinterest om te zien welke recepten mij inspireren. 

 

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv.