Gemengde groente met gemarineerde hamburger

Gemengde groente met gemarineerde hamburger. Een heerlijk recept om zo de restjes groenten te verwerken tot een heerlijk gerecht. Mijn inspiratie haalde ik uit het recept van Lidl. Met hier en daar wat aanpassingen maakte ik er mijn eigen gerecht van. In deze blog lees je hoe ik er mijn eigen gerecht van heb gemaakt en hoe jij zelf dit gerecht binnen een halfuur op tafel kunt zetten. Klinkt goed toch? 

 

Ik ben er sowieso fan van om de restjes groenten te verwerken in een gerecht. Soms vraagt dat nog best wat creativiteit, zeker wanneer ik een recept heb gevonden maar ik niet alle ingrediënten heb. Dit was ook ditmaal het geval. Ik heb gekeken naar de basis van het recept en daar ben ik op gaan voortbouwen: saus en de kruiden. Daarna kan je ingrediënten zelf toevoegen of weglaten.

 

gemengde groente

 

Gemengde groente, de ingrediënten

Het originele recept kan je hier vinden. Mijn ingrediëntenlijst is gemaakt voor vier personen. Op de website van Lidl kan je zelf het aantal personen aanpassen, dan wijzigen de ingrediënten zich vanzelf ook. Heel handig! Zoals ik al eerder schreef wijk ik iets af van het originele gerecht en gebruik daardoor niet alle ingrediënten. Wat ik heb gebruikt:

– 4 hamburgers

– 6 eetlepels ketjap manis

– 2 limoen

– 1 theelepel sambal

– 4 eetlepels olie

– 1 centimeter gember

– 100 gram gezouten cashewnoten

– 1 theelepel kerriepoeder

– 500 gram snijbonen

– 200 gram worteltjes

– 1 rode paprika

– 5 lente-uitjes

– 4 takjes munt

optioneel: 25 gram gebakken uitjes

optioneel: mie

 

Aan de slag met de gemengde groente

  1. Begin met het schoonmaken van de limoen. Rasp de limoen en doe als laatste de limoen persen.
  2. Pak een schaal en leg daarin de hamburgers.
  3. Voeg in de schaal met de hamburgers 2 eetlepels ketjap, limoensap en rasp, 1 theelepel sambal en eetlepel olie toe. Laat de hamburgers ongeveer een kwartier marineren. Bestrijk ze eventueel met een kwast.
    optioneel: kook de mie volgens de verpakking gaar.
  4. Maak in een kommetje een sausje van 2 theelepels sambal, 4 eetlepels ketjap, geraspte gember en het sap van de limoen. Dit sausje heb je straks nodig.
  5. Verhit in een pan 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak daarin de cashewnoten goudbruin. Haal ze van het vuur en bestrooi ze met 1 theelepel kerriepoeder.
  6. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Halveer de sperziebonen.
  7. Schil de worteltjes als dit nodig is en snijd ze in kleine stukjes.
  8. Snijd de paprika in kleine stukken.
  9. Neem tot slot de lente-ui. Verwijder de worteluiteinden, snij het witte gedeelte in grove stukken en het groene gedeelte in kleine ringetjes.
  10. Zet ondertussen een pan op het vuur en bak de hamburgers gaar. Let op: stap 10 en 11 gaan tegelijk!
  11. Verhit een eetlepel olie in een wokpan en wok de groente op hoog vuur beetgaar, behalve de lente-ui. Wil je ze liever koken? Bekijk dan het originele recept voor de stappen om het te koken! Wok het geheel in zo’n 5 tot 7 minuten gaar, afhankelijk hoe snel het gaar wordt.
  12. Voeg als laatste nog de lente-ui toe aan de gemengde groente en wok dit kort mee.
  13. Verdeel de groente (en de mie) over de borden en giet de saus de eroverheen. Bestrooi je gerecht met de kerrie-cashewnoten, de gebakken uitjes en de muntblaadjes en de hamburger. Eetsmakelijk!

 

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Laat het mij weten door contact met mij op te nemen of via Instagram of Facebook. Klik hier voor mijn volledige overzicht van recepten op mijn website. Het originele recept van Lidl vind je hier