Hazelnootmeel, een basis drie variaties

Hazelnootmeel, who’s in? Voor mij de eerste keer dat ik met dit meelsoort aan het bakken ben gegaan. Ik zocht een recept op internet waar ik wel drie variaties mee kon maken! Het enige nadeel: moest ze ook alle drie opeten na het bakken. Maar wanneer je er zelf een feestje van maakt is dit geen straf. En het leuke is: je kan eindeloos variëren met dit recept zodat je het lactosevrij en glutenvrij kan maken.

 

Het recept wat ik als basis heb gebruikt is van Betty’s Kitchen. Je maakt met dit recept pancakes voor 2 tot 3 personen. Ik maakte er een groot variatie ontbijt van. Want met de hazelnootmeel van Vitiv ben ik flink aan het bakken gegaan. Maar eerst alle benodigdheden.

 

Hazelnootmeel

 

Basis ingrediënten

Wat heb ik gebruikt:
– 80 gram hazelnootmeel van Vitiv

– 60 gram speltmeel van Vitiv 

– 2 eetlepels vanillesuiker

– 4 eieren

– 200 ml (lactosevrije) melk

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel baking soda

– olie of boter om in te bakken

 

Verder heb ik gebruik gemaakt van een wafelijzer en een speciale pan voor pannenkoeken. Maar een koekenpan is ook prima!

 

Aan de slag!

Meng het hazelnootmeel, speltmeel, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar in een kom.

Kluts de eieren in een schaaltje en voeg deze vervolgens toe aan het meel. Meng het geheel goed door met elkaar. Vervolgens giet je de melk erbij en roer je tot een beslag. Je kan dit eventueel ook doen met een handmixer en dan de deeghaken gebruiken. Als laatste voeg je de baking soda toe en zorg je dat dit goed door het beslag is gemengd.

 

Hazelnootmeel klaar? Bakken maar!

Dan ben je nu klaar om vervolgens iets lekkers te gaan maken. Je kan zelf kiezen welke variatie.

Variatie 1: mini pancakes bakken

 

Hazelnootmeel Pancakes

 

Variatie 2: wafel bakken

 

Hazelnootmeel wafel

 

Variatie 3: pannenkoek bakken

 

Hazelnootmeel pannenkoek

 

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv. Meer recepten? Klik dan hier en je vind het volledige overzicht van recepten