Healthy carrot-cake balls van Jennifer Krijnen

Recepten van ‘Healthy balls’ vind je heel veel op internet. Ikzelf heb al eens verschillende recepten uitgeprobeerd. Bij deze ‘balls’ kan er niet veel misgaan tijdens het maken. Ik probeer het recept uit van Jennifer Krijnen van haar ‘healthy carrot-cake balls’. Met de producten van Vitiv en nog wat wortels die ik nog over heb, ga ik aam de slag. In deze blog deel ik met jou het recept van Jennifer en zie je wat mijn eindresultaat is! 

Het originele recept van deze ‘Healthy carrot-cake balls’ ben ik tegengekomen op Pinterest. Je vindt hier het recept op de website van Jennifer Krijnen. Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om zulke balls te maken. Dankzij de dadels zit het vol goede bouwstoffen. Een gezonde en voedzame snack voor tussendoor of na het sporten.

 

Ingrediënten ‘healthy carrot-cake balls’

Met dit recept van Jennifer lukt het mij om er ook vijftien balls van te maken. Wat heb je nodig?

  • 80 gram wortel geraspt
  • 50 gram havermout, ik gebruik deze van Vitiv
  • 100 gram dadels ontpit, ik gebruik deze van Vitiv
  • 50 gram pecannoten of walnoten
  • 1 theelepel kaneel, ik gebruik deze van Vitiv
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • Twee eetlepels kokosrasp
  • En om het te zoeten kan je als extra honing toevoegen

 

Aan de slag! 

Als je dadels nog stug zijn, begin dan eerst met het weken van de dadels in een bakje met warm water zo’n 15 minuten lang. Doe daarna de havermout en de noten in een keukenmachine en hak deze fijn. Voeg vervolgens de dadels, kaneel en koek- en speculaaskruiden toe en mix het geheel fijn. Als laatste voeg je de geraspte wortel toe, deze ‘lepel’ je door het mengsel. Doe in een apart schaaltje de kokosrasp. Maak vervolgens van het mengsel kleine balletjes en rol ze door de kokosrasp heen. Laat ze nog eventjes wat harder worden door ze in de koelkast te zetten. Probeer hierbij de ballls niet teveel op elkaar te bewaren, dan blijven ze namelijk mooi rond.

 

De producten van Vitiv in deze blog zijn gesponsord. Kijk voor meer informatie over de producten en de prijzen op de website van Vitiv of stuur mij een bericht via contact. Wil je meer recepten zien? Klik dan hier voor het volledige overzicht. Volg Gezond Genoeg op Pinterest of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste blogs!