Healthy freakshake, een vitaminebom!

Healthy freakshake, waar je geen ‘nee’ tegen kan zeggen. En weet je? Je hoeft er ook geen nee tegen te zeggen, want deze healthy freakshake is namelijk een stuk gezonder dan de gemiddelde freakshake. Je kan eindeloos variëren met smaken en decoraties, dat maakt het nog eens een extra feestje om te drinken (en te maken natuurlijk). In deze blog lees je hoe jij deze healthy freakshake zelf kan maken.

 

Freakshakes zijn milkshakes die helemaal opgemaakt worden met allerlei zoetigheid. In 2018 waren de freakshakes ware hits in het land van food. Op diverse plekken in het land kan je deze calorieënbom bestellen. Oké, is het niet een beetje achterhaalt om dan nu nog met een healthy freakshake te komen? Ik geloof zelf niet in een term als ‘ouderwets’ of in ‘meelopen met de mode’. Bij ‘Gezond Genoeg’ draait het voor mij vooral om de vraag ‘Wat is Gezond Genoeg…?’, en dat kan van alles zijn. Zie het als geblenderd fruit met wat groente en geef het een leuke naam!

 

healthy freakshake

 

Healthy freakshake, hoe maak je het?

Ik maak het niet ingewikkeld. Het maken van een Healthy Freakshake bestaat uit twee delen. Allereerst begin je met het versieren van de buitenkant van het glas en vervolgens stel je de healthy freakshake samen.

 

Buitenkant glas ingrediënten:

– 3 blokjes pure chocolade, minimaal 80%

– hagelslag of andere versieringen die je erop wilt doen.

 

Ingrediënten healthy freakshake:

– 1 zakje Smoothie Rebels van Albert Heijn (klik hier voor voorbeeld)

– 150 ml melk

– divers fruit om te decoreren

 

Stappenplan

  1. Haal als eerste het zakje van de Smoothie Rebels uit de vriezer. Dit zorgt er namelijk voor dat het fruit wat zachter is om te blenderen.
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  3. Gebruik een glazen pot of beker, doop deze in de gesmolten chocolade en zorg dat de randen goed bedekt zijn met chocolade. Draai hiervoor het glas een aantal keer goed rond. Zet het daarna op een vel papier.
  4. Pak een lepel en schep de overige chocolade in kleine beetjes op de randje en tik zachtjes. Hierdoor gaat de chocolade ‘druipen’, dit is het effect wat we willen. Ga net zolang door tot je beker eruitziet zoals jij het wilt hebben.
  5. Versier de chocolade met strooigoed en zet het glad daarna in de koelkast.
  6. Pak een blender of staafmixer en blender de inhoud van het zakje Smoothie Rebels samen met de melk tot een glad geheel.
  7. Haal de beker uit de koelkast en schenk de milkshake hierin.
  8. Gebruik een lange satéprikker om wat fruit erop te prikken, knip deze wat korter en zet deze in het glas.
  9. Spuit eventueel wat slagroom erop als topping en strooi er nog wat hagelslag overheen. Nu heb jij jouw eigen healthy freakshake!

 

Ik ben heel benieuwd naar jouw healthy freakshake. Laat het mij weten door contact met mij op te nemen of via Instagram of Facebook. Klik hier voor mijn volledige overzicht van recepten op mijn website.