Healthy sport bar

Healthy sport bar, bij de naam alleen al krijg ik hier al gezonde associaties bij. En dat is nu ook juist de bedoeling van deze bar. Ik ben op zoek gegaan naar een gezonde bar die je helpt bij het volhouden van je gezonde levensstijl. Eentje die je hopelijk ook ondersteunt bij het sporten. Of bij het volhouden van het sporten, want dat is voor mij ook soms nog wel een ding. Aan deze healthy sport bar zal het niet liggen!

 

Ik deelde op Instagram wat recepten van zoeternijen en ook thuis had ik wat baksels gemaakt die ik graag met anderen wilde delen, toen ik al snel hoorde: ‘Nee dankje, ik moet nu echt even opletten met wat ik eet. Er moeten namelijk wat kilo’s af!’ Tja, zit ik dan met mijn baksels. Misschien dat het begin van het jaar voor de meeste mensen een maand is om weer met frisse moed te starten met ‘gezond eten’, zodoende ben ik gaan zoeken naar recepten die zich omschrijven als ‘Healthy’ en ‘Gezond’.

 

Healthy sport bar

Op Pinterest begon ik mijn zoektocht en na wat zoeken heb ik na wat wikken en wegen toch gekozen voor het recept dat ik tegenkwam op de website van Laura van itsafoodlife.nl. Het recept voor deze healthy sport bar komt uit het kookboek ‘Eten als Medicijn’ van Dale Pinnock. Met de ingrediënten van Vitiv ben ik zelf aan de slag gegaan. Het heeft de typische structuur van een bar die gemaakt is van banaan, pindakaas en havermout. Wat ik hiermee bedoel? Verwacht geen knapperige en krokante bar, maar een chewy bar die bijna oogt als raw. Vanwege de gezonde ingrediënten is de bar ook niet heel zoet. Wanneer je een echte zoetekauw bent, zal je de suikers missen. Voor jezelf kan je dan een extra lepel honing toevoegen of dadels om het te zoeten.


Healthy sport bar 2


De ingrediënten

Voor deze healthy sport bar heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

– 1 eetlepel kokosolie

– 3 rijpe bananen

– 2 eetlepels pindakaas

– 280 gram havermout

– 2 eetlepels gebroken lijnzaad

– 1 eetlepel honing

 

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Prak de bananen in een grote kom tot een papje.
  3. Intussen verwarm je in een steelpannetje op een laag vuur de honing, kokosolie en pindakaas.
  4. Wanneer alle ingrediënten gesmolten zijn haal je het pannetje van het vuur en meng je de geprakte banaan erdoorheen.
  5. Roer vervolgens ook de havermout en het lijnzaad door het mengsel.
  6. Blijf dit vervolgens net zolang mixen totdat het een plakkerig geheel is.
  7. Tot slot vet je een vierkant een bakblik in of een cakeblik en/of doe wat bakpapier in het bakblik.
  8. Zet de healthy sport bar zo’n 20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Je kan eventueel de laatste minuten nog op grillstand zetten.
  9. Laat de healthy sport bar volledig afkoelen en snijd ze daarna in repen. Eetsmakelijk!

De repen kan je bewaren in de koelkast of in de vriezer.

 

Voor dit recept maakte ik gebruik van enkele producten van Vitiv, waarmee ik een samenwerking heb. Klik op de producten om naar de webshop te gaan van Vitiv om zelf deze ingrediënten te bestellen of voor meer informatie. Klik hier om te zien welke recepten ik nog meer heb gemaakt of heb uitgeprobeerd. En volg Gezond Genoeg ook op   Instagram of Facebook.