Kaneelvlinders in een handomdraai gemaakt!

Kaneelvlinders zijn binnen een paar minuten gemaakt. Wanneer je snel iets lekkers wilt bakken voor bij de koffie of thee, dan zijn kaneelvlinders een goed idee! Met bladerdeeg, kaneel en suiker heb je alle ingrediënten om met dit recept aan de slag te gaan.

 

Soms vind ik het heerlijk om snel iets te maken. Bladerdeeg vind ik daar geschikt voor! Bij het kiezen van het bladerdeeg maak ik voor mijzelf de keuze voor bladerdeeg waar geen roomboter in zit. Zo heb ik geen last van lactose. Voor de rest van het gezin bak ik wel met bladerdeeg gemaakt met roomboter, zij vinden dat het lekkerst! Daarnaast vind ik het handig om bladerdeeg standaard in de vriezer te hebben. Wanneer er onverwachts bezoek komt, heb je zo wat lekkers gebakken!

 

Kaneelvlinder

 

Ingrediënten kaneelvlinders

Met twee plakken bladerdeeg maakte ik zes kaneelvlinders. Wil je meer kaneelvlinders maken? Verdubbel dan de ingrediënten.

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker (of rietsuiker)
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Bakje water

 

Stappenplan kaneelvlinders bakken

Verwarm de oven voor op hetelucht 180 graden.

Laat de plakken bladerdeeg wat ontdooien. Wanneer ze wat zacht zijn, bestrijk met een kwast aan de uiteinden waar ze over elkaar gaan wat water en leg ze zo’n twee centimeter over elkaar en druk zachtjes aan. Zorg dat ze goed aan elkaar vast zitten.

Bestrijk nu de bovenkant met wat water.

Meng in een kom de suiker met kaneel en verdeel dit over de bladerdeeg. Gebruik niet in een keer alles, straks heb je nog een aantal lagen die je bedekt met suiker.

Beide uiteinden vouw je een kwart naar binnen toe.

Bestrijk de bladerdeeg waar geen suiker op zit weer met water en verdeel daar nogmaals de suiker op.

Vervolgens vouw je het bladerdeeg naar het midden toe. Bestrijk wederom met water en de rest van je suiker.

Vouw het nu naar elkaar toe en druk zachtjes aan.

Snijd het in plakjes van zo’n drie tot vier centimeter en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.

 

Kaneelvlinders stukjes

 

Bak ze in zo’n 20 minuten gaar tot ze goudbruin zijn! Eetsmakelijk.  

 

Wil je een kaneelvlinder maken met bijvoorbeeld een rol bladerdeeg? Kijk dan naar dit recept van OhMyFoodness. Meer recepten op mijn website vind je hier