Perencake, de makkelijke versie van Laura’s Bakery

Perencake! Ja, deze variant is echt het proberen waard. Hier thuis viel de perencake goed in de smaak. Ik had nog wat cakemixen in huis, maar ik wilde dit keer niet de standaard cake. Toevallig had ik twee peren gekocht die nog redelijk hard waren. Voor dit recept ideaal! Het originele recept is van Laura’s Bakery. Zij heeft een recept waar je de cake écht helemaal zelf maakt. Maar soms denk ik bij mijzelf ‘Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?’ In deze blog deel ik met jou mijn ‘makkelijke’ variant voor deze perencake.

 

Allereerst is het belangrijk om, voordat je begint met bakken, ervoor te zorgen dat je boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je een goed en luchtig beslag krijgt. Ik heb daarnaast gekeken naar het originele recept van Laura, en haar ingrediënten vergeleken met de ingrediënten die ik in mijn cakemix zit. Voor deze cake heb ik de glutenvrije cakemix van Tasty Me gebruikt.

 

Perencake

 

Ingrediënten voor deze perencake

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de ingrediënten op verpakking van de cakemix en dan te kijken naar de originele ingrediëntenlijst van Laura. Klik hier voor het recept van Laura.

 

Overige ingrediënten die ik heb toegevoegd van Laura’s recept:

 • 2 conference peren (deze mogen best nog hard zijn)
 • 1 halve theelepel gemberpoeder
 • 1 halve theelepel nootmuskaat
 • Citroenrasp van een halve citroen
 • Kaneelsuiker ter decoratie

 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of bekijk de instellingen van je oven (dit kan namelijk nog wel eens verschillen per oven).
 2. Begin met de ingrediënten voor de cakemix en maak dit zoals het op de verpakking staat.
 3. Doe alle droge ingrediënten van Laura’s recept in een apart bakje. Houdt daarbij rekening dat de kaneelsuiker als laatste pas erop hoeft.
 4. Snijd anderhalve peer in kleine blokjes en haal deze kort door de bloem. De andere helft van de peer snijd je in dunne plakken, deze komt namelijk bovenop de cake.
 5. Meng de droge ingrediënten kort met de rest van je cakebeslag.
 6. Spatel de blokjes peer door het cakebeslag.
 7. Bestuif een cakevorm van zo’n 25 cm met bloem en stort het cakebeslag daarin.
 8. Decoreer de bovenkant met de plakken peer en leg ze om en om. Druk ze zachtjes aan, maar doe dit niet te hard anders rijst je cake niet.
 9. Als laatste kan je de cake decoreren met (grove) kaneelsuiker.
 10. Bak de perencake in 50-60 minuten gaar. Check met een prikker of vork in het midden of de cake gaar is, zo nodig verleng de baktijd met 5 minuten.

Laat de cake afkoelen en daarna… proeven maar! 

 

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Laat het mij weten door contact met mij op te nemen of via Instagram of Facebook.   Het originele recept van de perencake is hier te vinden op de website van Laura’s Bakery. Klik hier voor mijn volledige overzicht van recepten op mijn website.