Notenmix, zo maak je die zelf!

Ik kan echt genieten van een heerlijke notenmix. En zo’n heerlijke notenmix is voor mij een mix bestaande uit mijn favoriete noten en goed gekruid. In de supermarkt en bij diverse delicatessenwinkels kan je tegenwoordig kiezen uit vele (gezonde) notenmixen. Je hebt hierbij vaak de keuze uit gezouten en ongezouten en gebrande en ongebrande noten. Maar hoe lekker is het om je eigen notenmix te maken met de smaak zoals jij het wil? Het kost je helemaal niet zoveel tijd…

 

Als het om een zak notenmix gaat, ben ik ook iemand die kan blijven eten van die noten. Op een gegeven moment moet ik die zak of schaal echt weg zetten. Of ik eet eerst de amandelen eruit, vervolgens de macadamia’s en ga zo maar door… In ieder geval heb ik van Vitiv een grote zak biologische notenmix ontvangen waar ik natuurlijk wel raad mee wist. De eerste lading is meegegaan als snack in het vliegtuig naar Egypte. Omdat ik er nog helemaal geen foto’s van had kunnen maken, had ik de pech dat ik nog een keer de notenmix moest gaan branden. Ik neem je mee in dit bakproces. Want eigenlijk bak (of grill) ik ze in de oven.

 

Notenmix, het recept

De ingrediënten zijn gebaseerd op twee handjes noten. Als je meer noten wilt branden, vermenigvuldig dan ook de overige ingrediënten. De meeste producten die ik heb gebruikt, zijn van Vitiv. Je hebt nodig:

– 2 handjes notenmix

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1/2 theelepel cayennepeper

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel gemalen chilivlokken

– flinke snuf peper

– flinke snuf (zee)zout

 

Aan de slag

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
  2. Doe de noten samen met de kruiden in een kom en mix deze met een lepel goed door elkaar.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid de noten hierover uit.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de notenmix in 8 minuten gaar.
  5. Keer de noten naar 4 minuten even om.
  6. Haal de noten na 8 minuten uit de oven en haal ze van de bakplaat. Laat ze nog even liggen, ze zijn namelijk nog warm en branden nog verder door.

Met Vitiv heb ik een samenwerking en hun producten krijg ik gesponsord. Wil je meer recepten zien die ik heb uitgeprobeerd? Klik dan hier. Laat het mij weten als je deze bananencake zelf hebt gebakken, door contact met mij op te nemen of via Instagram of Facebook.