Overnight oats met verse vijgen

Overnight oats met verse vijgen, een heerlijk snel ontbijt die je de avond ervoor al kunt klaarzetten. Ideaal als je weinig tijd hebt om uitgebreid te ontbijten, maar wel eens wat anders wilt. Dit recept ben ik tegengekomen bij de Albert Heijn en maakte ik in twee varianten: één met kefir en de ander met sojamelk. Beide melksoorten zijn geschikt om te gebruiken voor dit ontbijtje. De keuze is aan jou. En jouw excuus ‘Ik heb ’s morgens geen tijd om dat allemaal te maken’ gaat nu niet meer op, want binnen 10 minuten staat jouw ontbijt in de koelkast klaar voor de volgende ochtend. Handig toch?

Je hoeft hier echt werkelijk waar zo weinig voor te doen… dat het nauwelijks nodig is om er een stappenplan voor te maken. Maar het werkt voor mij altijd fijn om te weten wat ik stap voor stap moet doen. Dus ik help je erbij om het jou nóg gemakkelijker te maken.

 

Ingrediënten overnight oats met verse vijgen

De ingrediënten in het recept van Allerhande is voor twee personen. Houdt hier dus rekening mee bij het klaarmaken van jouw ontbijt met de hoeveelheden. Je hebt nodig:

– 500 ml kefir of sojamelk
– 1 theelepel kaneel
– 100 gram havermout, ik gebruikte de biologische havermout van Vitiv
– 20 gram amandelschaafsel
– 2 eetlepels vijgenstukjes of verse vijgen
– Optioneel: 4 eetlepels gemberjam

 

De bereiding

Nu komt het allermoeilijkste gedeelte van dit gerecht: de avond ervoor beginnen! Haha, ja ik vind het zelf een beetje een raar idee om al mijn ontbijt klaar te maken voor de volgende dag. Omdat ik nog thuis woon is vooral mijn moeder blij als ik na het avondeten geen dingen meer maak of bak, zodat de keuken weer helemaal glad en schoon is. Maar goed, dit is ook voor een keer.

  1. Meng de kefir of sojamelk met de havermout goed met elkaar.
  2. Voeg de kaneel toe en roer dit goed door.
  3. Wanneer je ook de gemberjam toevoegt, meng hiervan de helft door het mengsel.
  4. Zet het geheel afgedekt in de koelkast voor tenminste 8 uur.
  5. De volgende dag: verhit een pannetje (zonder olie of boter) op het vuur en bak daarin de amandelschaafsel goudbruin.
  6. Verdeel de de overnight oats over twee schaaltjes met daaroverheen het amandelschaafsel, de rest van de gemberjam en de vijgen.
  7. Eetsmakelijk!

 

De link naar het originele recept vindt je hier. Met Vitiv heb ik een samenwerking en hun producten krijg ik gesponsord. Wil je meer recepten zien die ik heb uitgeprobeerd? Klik dan hier