Panang curry met rijst van bloemkool

Houd je van pittig en wil je eens iets anders proberen? Dan zou dit recept van Allerhande zomaar iets voor jou kunnen zijn. Deze keer maakte ik de ‘Panang curry met rijst van bloemkool’. En eerlijk, ik vond ‘m best pittig smaken! Ondanks de pittige smaak, is het recept makkelijk te maken en staat het binnen een halfuur op tafel. In deze blog deel ik het recept met jou zodat jij het ook kan maken! Vergeet niet wat glaasjes water naast de borden te zetten…

 

Bij ons in de Albert Heijn staat er aan het begin een rek vol met recepten. Regelmatig neem ik een aantal receptenkaartjes mee, zodat ik weer inspiratie heb voor gerechten. Het voordeel is dat er in deze rekken vaak recepten staan met producten die in de bonus zijn. Op het moment dat ik dit recept maak, zijn de paprika’s en de bloemkolen in de aanbieding. Met het kaartje in de hand verzamel ik de rest van de benodigdheden. Het enige waar ik even goed naar moest zoeken, was de panang currypasta. Voor dit gerecht maakte ik de keuze voor verse, eigengemaakte bloemkoolrijst in plaats van de Bonduelle bloemkoolrijst uit de diepvries. Wat heb je verder nog nodig?

 

Bloemkoolrijst

 

Ingrediënten voor panang curry

De ingrediënten van het recept is voor twee personen. Wanneer je voor meer personen kookt, let even goed op dat je de hoeveelheden aanpast. Verder heb je nodig:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 125 gram cherrytomaten
  • 400 gram kabeljauwfilets
  • 2 rode paprika’s
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk light
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie

 

Aan de slag met de panang curry

  1. Wanneer je kiest voor eigengemaakte bloemkoolrijst, snij de bloemkool in kleine stukjes en doe dit  in een keukenmachine. Hak dit kort grof en klein, zonder dat dit een pap wordt.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.

    paprika

  3. Zet een wokpan op het vuur en verhit daarin een halve eetlepel olie. Begin met het fruiten van de panang curry pasta op een laag vuur zo’n 2 minuten lang.
  4. Voeg de paprika en de kokosmelk hieraan toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op een laag vuur zo’n 5 minuten lang zacht stoven.
  5. Ondertussen halveer je de cherrytomaten en snijd je de kabeljauwfilet in stukjes van zo’n 3 cm. ongeveer. Voeg de cherrytomaten en de vis toe aan de rest in de wok en laat dit zo’n 4 minuten meestoven met een deksel op de pan.
  6. Verhit in een andere pan wat olie en bak daarin de bloemkoolrijst in 7 minuten.
  7. Hak ondertussen de cashewnoten grof.
  8. Wanneer alles gaar is verdeel je het over de borden en garneer je het tot slot met de grof gehakte cashewnoten. Eetsmakelijk!

 

Panang curry

 

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd. Klik hier om naar het originele recept te gaan. Tag mij in je foto of bericht of stuur mij een berichtje. Maak je er een eigen variatie van? Dan ben ik ook benieuwd. Klik hier voor meer recepten.