Pasta met zalm en spinazie van leukerecepten.nl

Een heerlijk recept van zalm en verse spinazie, dat binnen 30 minuten op tafel staat. Ik maakte het het recept van Sandra, van leukerecepten.nl en veranderde deze iets, zodat het lactose-vrij is. Een bord heerlijk vol met groente. Lekker tijdens deze warme dagen. Ik deel het recept zodat jij ook aan de slag kan met het recept van Sandra.

 

Ken je de website foody.nl? Deze website gebruik ik regelmatig wanneer ik op zoek ben naar een recept. Je kan gemakkelijk en snel diverse recepten vinden. Voor mij is deze website als een online kookboek. Heel eenvoudig ben ik gaan zoeken naar recepten met de ingrediënten ‘spinazie’ en ‘zalm’. Met deze warme dagen heb ik zelf minder behoefte aan ‘zware’ maaltijden. De courgetti als vervanger van spaghetti eet ik graag en valt mij ook minder zwaar op de maag. In het originele recept staat er tagliatelle, je zou hier zelf een keuze in kunnen maken. En: extra groente krijg je op deze manier binnen! Wat heb je nodig voor dit recept?

 

Ingrediënten voor pasta met zalm en spinazie

Het recept is gebaseerd op vier personen. Houd hier rekening mee bij de ingrediënten! Verder heb je nodig:

  • 400 gram tagliatelle of twee courgettes in sliertjes (courgetti)
  • 250 ml kookroom
  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram zalm
  • 2 kleine uitjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes van zo’n 250 gram
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

 

Aan de slag!

Volgens het originele recept begin je allereerst met het koken van de pasta. Dit geldt overigens alleen wanneer je kiest voor de tagliatelle! Versnipper ondertussen de uitjes en de knoflook fijn. Bak de uitjes en knoflook in een wok- of hapjespan glazig. Snijd de zalm in stukken (blokken) en voeg deze toe aan de knoflook en uitjes. Bak dit een minuutje samen. Voeg de gewassen spinazie in kleine stappen toe en wacht totdat de spinazie wat geslonken is. Schenk vervolgens de kookroom erbij. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes en voeg deze toe aan de rest in de pan. Bak dit een paar minuten door. Zet een ander pan op het vuur en rooster daar de pijnboompitten in. Let op! Als je kiest voor tagliatelle, voeg deze toe aan de pan met spinazie. Kies je voor courgetti, bak deze dan eerst in een aparte pan en voeg deze vervolgens toe. Mix alles goed door elkaar en verdeel het over de borden. Bestrooi als laatste de pasta zalm met spinazie met de geroosterde pijnboompitten.

 

Zalm met spinazie

 

Alternatieven voor de pasta zalm met spinazie

Zoals ik hierboven al schreef, gebruikte ik in de plaats van de tagliatelle courgetti. Het vervangen van pasta door een groente vind ik bij dit gerecht goed smaken. Omdat de courgetti zelf weinig smaak meebrengt in dit gerecht, heb ik het goed op smaak gebracht met peper. De kookroom heb ik vervangen voor plantaardige kookroom. Deze heeft wel minder smaak, maar zo kan ik toch zonder al te veel andere alternatieven dit gerecht maken. Ik ben heel benieuwd of jij dit gerecht ook gaat maken en hoe het jou smaakt! Laat het mij weten via social media.

 

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd. Tag mij in je foto of bericht of stuur mij een berichtje. Maak je er een eigen variatie van? Dan ben ik ook benieuwd. Klik hier voor meer recepten.