Pavlova met fruit; laat de zomer maar komen!

Nu dat heerlijke zomerfruit zo langzamerhand steeds meer in de winkels ligt, krijg ik heel veel zin om er weer heerlijke baksels mee te maken. Wat me al een tijdje erg lekker lijkt, maar wat ik nog nooit heb gemaakt is pavlova. Het ziet er altijd zo lekker uit, maar om de een of andere reden is het er nog nooit van gekomen om het te maken. Tot nu! 

 

Met het basisrecept uit de Allerhande, zet je werkelijk in een handomdraai een pavlova op tafel. Ik was verbaasd door het gemak waarmee je deze showstopper maakt. Het resultaat mag er zijn qua looks, maar zeker ook wat betreft de smaak. En daar was de rest van het smaakpanel het ook zeker mee eens.

 

Ingrediënten

4 eieren
200 gram basterdsuiker
1 citroen
1 eetlepel maizena
250 ml verse slagroom
Zomerfruit: gebruik aardbeien, frambozen, blauwe bessen, aalbessen, kiwi (teveel fruit kan bijna niet). Denk bij het kiezen van je fruit ook aan het kleurenpalet wat je wilt krijgen.

 

Aan de slag!

Verwarm je oven voor op 150 graden.
Splits de eidooiers van het eiwit en zorg ervoor dat er geen spoor eigeel bij het eiwit komt. Gebeurt dit wel, dan zal het eiwit niet stevig worden.
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop de eiwitten op en voeg lepel voor lepel de basterdsuiker en maizena toe. Voeg van de citroen 1 el rasp en 3 el sap toe.
Klop het eiwit totdat je mooie pieken krijgt aan je garde als je deze optilt.

 

pavlova garde

 

Teken op een vel bakpapier een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnede. Draai het vel bakpapier om zodat de inkt niet kan afgeven op je pavlova. Voor het gemak kan je met een beetje schuim je bakpapier “vastplakken” aan je bakplaat.
Schep de schuim in de cirkel en verspreid met een lepel totdat je hoe hele cirkel hebt gevuld. Dit hoeft niet heel netjes. De charme van de pavlova is juist de nonchalante opmaak.

 

pavlova schuim

 

Bak de pavlova gedurende 1 uur gaar.

Klop intussen de slagroom op en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd ook vast het fruit in stukjes.

Laat de pavlova na het bakken goed afkoelen. Smeer dan de slagroom op de pavlova en garneer met het fruit.

En nu… smullen! Ben je een echte zoetekauw? Dan weet ik zeker dat dit een van je favoriete recepten is!

 

Pavlova

 

Het recept van Allerhande vind je hier. Nieuwsgierig naar de andere recepten op Gezond Genoeg? Je vindt hier het volledige overzicht. Volg Gezond Genoeg ook op Pinterest om te zien welke recepten wij lekker vinden of hebben gemaakt!