Brosse pecankoekjes

Koekjes zijn mijn favoriet. Ik probeer verschillende recepten uit met verschillende ingrediënten. Met mijn lactose-intolerantie is het bakken van koekjes soms een uitdaging, aangezien ik de lekkerste koekjes toch vaak die met roomboter erin het vindt. Het recept voor deze koekjes heb ik op Pinterest gevonden. Dit recept is makkelijk en neemt niet veel tijd in beslag. En wanneer de koekjes in de oven staan… ruikt het huis heerlijk naar deze koekjes! Tijd om te bakken.

 

Voor deze koekjes heb ik weer gebruikgemaakt van de producten van Vitiv. Ik kan Vitiv aanraden vanwege de snelle levering en de fijne producten in hun assortiment. Met dit recept ben ik juist op zoek gegaan naar een soort noot waar ik eigenlijk niet veel mee bak. Na wat zoeken op internet heb ik enkele recepten opgeslagen waarvan dit recept er één van is. Dit recept is voor mij een blijvertje hoor! Wat een heerlijke brosse koek is dit. En de smaak van de pecannoten komt helemaal tot z’n recht in dit koekje.

 

Ingrediënten pecankoekjes

Met dit beslag kan je ongeveer 9 á 10 koekjes bakken. Het ligt eraan hoe groot en hoe dik jij de koekjes maakt. Wat heb ik gebruikt en is nodig voor dit recept:

 

beslag pecankoekjes

Het beslag van de pecankoekjes

Verwarm de oven voor 180 graden (hete lucht). Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Neem een grote kom en mix daarin havermoutmeel, amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout met elkaar. Smelt de kokosolie in een pan en mix dit daarna met melk. Daarna doe je dit mixen met de rest van je beslag. Voeg er tot slot je grof gehakte pecannoten aan toe en zorg dat deze goed door het beslag verdeeld is.

 

Bakken maar!

Je kan het beslag heel keurig verdelen door gebruik te maken van een ijsbolletjesschep. Ben je minder kieskeurig, gebruik dan een lepel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag over de plaat. Duw het beslag iets naar beneden zodat het plat wordt (niet te ver naar beneden). Plaats als laatste een pecannootje op elk koekje en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Na het bakken even laten afkoelen en daarna heerlijk smullen van deze brosse pecankoekjes!

 

pecankoekjes

 

Ga jij aan de slag met dit recept? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd. Tag mij in je foto of bericht of stuur mij een berichtje. Maak je er een eigen variatie van? Dan ben ik ook benieuwd. Klik hier voor meer recepten.

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv.