Pecannotenbroodjes van ‘Uit Pauline’s keuken’

Pecannotenbroodje, ik weet niet waarom ik ze nooit eerder heb gemaakt? Het smaakt ook nog eens heerlijk! Vroeger toen ik in mijn tienerjaren werkzaam was bij de Albert Heijn, heb ik deze broodjes vaak genoeg gebakken. En nooit eerder heb ik ze geproefd. Maar goed, zelf maken is leuker en ook nog eens lekker omdat de keuken zich vult met de geur van je baksel uit de oven. Ik heb het recept van Uit Pauline’s keuken gebruikt voor deze ovenheerlijke pecannotenbroodjes!

 

De ingrediënten

Het oorspronkelijke recept is voor 10 broodjes. Nu is 10 teveel, dus ik heb de ingrediënten aangepast zodat ik 4 pecannotenbroodjes kan maken. Wat heb je nodig?

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 16 gram boter
  • 2 theelepels kaneel. ik gebruikte het kaneel van Vitiv
  • 16 gram bruine suiker
  • 40 gram pecannoten, ik gebruikte de pecannoten van Vitiv
  • 20 gram spijs
  • 1 ei

 

Pecannoten en kaneel

 

Aan de slag!

Begin allereerst met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius op de stand hetelucht. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien.

Doe de pecannoten, roomboter, bruine suiker, kaneel en het spijs in een keukenmachine of hakmolen en maak dit tot een fijn geheel. Zorg dat je voor de garnering nog wat pecannoten bewaard.

In het bladerdeeg maak je inkepingen aan de boven- en onderkant. Aan beide zijdes snij je dunne reepjes. Verdeel over de plakjes een eetlepel van het mengsels met de pecannoten in het midden van het bladerdeeg.

Nu vouw je de onder- en de bovenkant van het bladerdeeg naar binnen zodat de vulling er netjes in blijft. De rest van de reepjes bladerdeeg vouw je over elkaar hen alsof je aan het vlechten bent.

Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bovenkanten van je pecannotenbroodjes met het eigeel. Hak de overgebleven pecannoten fijn en verdeel deze over de bovenkant van je pecannotenbroodjes. Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Daarna even laten afkoelen en je hebt een heerlijk pecannotenbroodje!

 

Wil je weten welke recepten ik zoal maak en opsla? Volg mij dan ook op Pinterest! De recepten die ik uiteindelijk ook heb uitgeprobeerd vind je hier

Ik ben de samenwerking aangegaan met Vitiv. Dit houdt in dat ik met de door hen gesponsorde artikelen recepten uitprobeer en deel. De producten die je op mijn website vindt en die afkomstig zijn van Vitiv, heb ik dus ontvangen. Je bent vrij om zelf op zoek te gaan naar dezelfde producten in de supermarkt of in andere winkels. Maar voor het gemak en dezelfde gebruikerservaring plaats ik wel een link naar de producten in de webshop van Vitiv.