Maak je eigen pindakaas met dit recept!

Pindakaas zelf maken is heel eenvoudig. En ik vind het nog veel lekkerder dan uit de pot van de supermarkt. Je hoeft er heel weinig voor te doen om binnen een paar minuten je eigen pot pindakaas op tafel te zetten. Wanneer je zelf pindakaas maakt, kan je ook nog variëren met de toppings!

 

Pindakaas, de gemakkelijkste variant

De gemakkelijkste variant? Ja, je kunt namelijk op twee (of eigenlijk drie) manieren je eigen pindakaas maken. Het begint bij de keuze van de pinda’s. Ga je voor makkelijk? Kies dan de ongezouten gebrande pinda’s in een zak van zo’n 500 gram. Wil je een wat vollere smaak? Neem dan ongezouten en ongebrande pinda’s. Je kan als laatste optie kiezen voor pinda’s in dop en deze branden in de oven.

 

Pinda’s branden in de oven

Je hebt de ongebrande en ongezouten pinda’s en de doppinda’s die je beide in de oven kan branden. Verwarm de oven voor 175 graden. Spreid de pinda’s uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. De ongepelde pinda’s zijn binnen 15 minuten klaar. De pinda’s in dop zijn binnen 20 minuten klaar. Nadat je ze uit de oven hebt gehaald, ‘branden’ de pinda’s nog door. Haal de doppinda’s uit hun dop, zodat je er pindakaas van kunt maken.

 

Peanut butter

 

Tijd voor pindakaas

Dan is het nu tijd voor het maken van pindakaas. Hiervoor heb je een keukenmachine nodig. Doe de pinda’s in de machine samen met een eetlepel (olijf)olie. Het maakt niet uit wanneer de pinda’s nog warm zijn. Laat de machine zo’n vier minuten draaien totdat het een zacht geheel wordt. Gaat het klonteren? Voeg dan nog wat (olijf)olie toe. Laat het geheel nog een minuut draaien. Schep de pindakaas in een pot en je hebt je eigen pindakaas!

 

Toppings voor jouw pindakaas

Alleen pinda’s voor de pindakaas zo saai? Maak er een feestje van! Hoe doe je dat? Door er verschillende toppings aan toe te voegen. Ik geef je een paar opties:
– Grof gehakte pinda’s, meng deze door je pindakaas heen.
– Cacaonibs.
– Karamel.
– Zeezout.

Heb jij nog tips voor toppings of smaken voor pindakaas? Laat het mij weten in een reactie, ik ben heel benieuwd! Kijk ook eens bij de andere recepten voor nog meer inspiratie. Heb je een leuk recept voor ons om uit te proberen? Stuur ons een bericht via contact   en wie weet staat deze binnenkort online.