Pompoen brownie van Oh my pie!

Op het internet ben ik een recept van overheerlijke Pompoen brownie tegengekomen. Spannende combinatie, al zeg ik het zelf! Maar omdat ik nog een pompoen in huis had en ik op zoek was naar iets zoets, waren dat mijn zoekwoorden voor op internet. Dit recept is voor mij een blijvertje en ik deel deze graag met jullie.

 

Ik ben trouwens het type blogger en thuisbakker die recepten opzoekt van anderen en deze gaat uitproberen. Als ik bijvoorbeeld ga zoeken op Pinterest dan zie ik vaak mooie foto’s voorbijkomen van heerlijk uitziende gerechten en lekkernijen waar ik alleen maar meer trek van krijg. Met het perfecte plaatje kan zelfs het meest mislukte gerecht nog een topgerecht geworden. Zeker als je photoshop-skills hebt. Bij het reviewen van recepten stel ik telkens de volgende vragen:
– Wat zijn de ingrediënten en zijn deze makkelijk te verkrijgen?
– Hoe is het om zelf dit recept te maken?
– En… hoe smaakt het?


Pompoen brownie, de ingrediënten

Het recept van deze Pompoen brownie is van Marike die haar recepten deelt op Oh my pie. Voor deze brownie heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
– 300 gram pompoen zonder schil
– 40 gram amandelmeel
– 40 gram speltmeel
– 100 gram Medjouldadels zonder pit
– 2 eieren
– 50 gram cacao
– 20 gram honing
–  kokosolie 1 eetlepel
–  koek- en speculaaskruiden 1 eetlepel
– vanille aroma 1 theelepel
– bakpoeder 1 eetlepel
– snufje zout

Verder is het handig om een bakvorm van 16 cm X 16 cm  of  20 cm X 20 cm te hebben en bakpapier om in de bakvorm te doen. Ikzelf maakte gebruik van een bakschaal. En om het bakpapier gelijk goed in de bakvorm te krijgen maak ik er altijd eerst een prop van, vouw deze dan open en bekleed daarna de bakvorm. Is heel makkelijk!

 

pompoen brownie2

 

Samenwerking gesponsorde producten

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een aantal gesponsorde artikelen die ik heb ontvangen namens Vitiv en Go Good. Van Vitiv heb ik een zak amandelmeel, speltmeel en de Medjouldadels gebruikt. Ik heb de kokosolie van Go Good gebruikt voor dit recept en ook voor het invetten van mijn bakvorm. De overige producten heb ik zelf standaard in huis. Maar mocht je deze niet standaard in huis hebben, dan zijn dit geen producten waarvoor je naar een speciale winkel hoeft want de supermarkt verkoopt het ook!

 

Pompoen brownie maken

De pompoen die ik voor het recept heb gebruikt, is afkomstig van een biologische boer uit België. Ik was namelijk voor een persreis door Love my Salad uitgenodigd. Die dag stond in het teken van biologische groenten en fruit en bezochten daarbij onder anderen een biologische boer. Zo krijgt de pompoen een (h)eerlijke bestemming met deze brownie. Vooraf is het handig om de oven voor te verwarmen op 175 graden. De pompoen was nog wat hard, daarom wordt het aangeraden deze in kleine stukken te snijden waarbij je de zaden verwijderd (ik verwijder dan ook meteen de schil) en deze in het water te laten koken voor zo’n 10 minuten. Nadat de pompoen was afgekoeld, heb ik deze samen met alle overige ingrediënten in de keukenmachine gedaan zodat er een egaal beslag van gemaakt werd. Het beslag goot ik daarna in de bakvorm. Qua toppings kan je bij deze brownie zelf kiezen wat je nog wilt toevoegen. Zelf had ik nog pompoenpitten, cacaonibs en amandelschaafsel in huis en strooide deze er nog overheen. Daarna hup de oven in voor ongeveer 30-35 minuten.

 

pompoen brownie3

 

Eindresultaat

Toen de brownie in de oven stond, begon het in huis al heerlijk te ruiken! En dat vind ik zelf altijd een voordeel van bakken: je ruikt het in huis… Mijn brownie was na 30 minuten al goed en ik kon mijzelf niet bedwingen om het proeven uit te stellen. Ik was heel benieuwd naar de smaak. Eerlijk? Deze Pompoen brownie is echt een aanrader! Ik proef niet eens een overheersende pompoensmaak, daar was ik in het begin bang voor. Het is eerder de cacao die je goed proeft. De cake is wel ietwat droger, maar dit kan te maken hebben met het meel wat ik heb gebruikt. Aan de smaak lag het in ieder geval niet, wat mij betreft is dit een heerlijke brownie die je zeker kunt gaan bakken in de herfstmaanden. Het is een makkelijk recept en op de website van Oh my pie staan de stappen duidelijk beschreven.

 

Laat je even weten of jij deze brownie ook gaat maken? Als je nou benieuwd bent naar een ander recept, maar zelf weinig tijd hebt of niet de juiste materialen. Laat het mij weten. Wie weet wat ik daarin voor je kan betekenen. Kijk ook eens op de website van Vitiv en Go Good voor leuke acties en (h)eerlijke producten.