Powerballs, een recept van Eat.Run.Love

Deze powerballs met dadels, amandelen, cacaopoeder, kaneelpoeder en kokosolie zijn een heerlijk tussendoortje. Alsof je een chocolade truffel eet, maar dan zonder slagroom. Je kan deze powerballs zonder schuldgevoel eten. Tenminste, als je ze niet allemaal tegelijk in je mond stopt! Het recept is van Jessica van Eat.Run.Love. En met de producten van Vitiv ben ik aan de slag gegaan en heb ik binnen no-time mijn eigen powerballs gemaakt.

 

Net voordat ik naar Egypte op vakantie ging, vroeg Vitiv of ik wilde meedenken voor een aantal kleine hapjes (denk aan borrelhapjes). Helaas kwam de zending redelijk kort voor mijn vertrek en heb ik vooral gekeken naar wat makkelijk te maken is. Deze powerballs zijn dat zeker! Er komt namelijk nog geen oven aan te pas. Met het recept van Eat.Run.Love maak je ongeveer 20 powerballs!


Powerballs producten


Powerballs, de ingrediënten

Voor 20 powerballs heb je nodig:

– 100 gram bruine amandelen, klik hier

– 100 gram ontpitte dadels, klik hier

– 2 eetlepels kokosolie, klik hier

– 3 eetlepels cacaopoeder, klik hier

– 2 theelepels kaneel, klik hier


Powerballs


Aan de slag

  1. Laat de dadels ongeveer 10 minuten weken in (kokend)heet water.
  2. Doe de twee eetlepels kokosolie in een steelpannetje op een laag vuur smelten.
  3. Vervolgens doe je alle ingredienten behalve de kaneel in een keukenmachine, en meng dit tot een gladde massa.
  4. Maak je handen een beetje nat en haal een beetje beslag uit de kom en maak er een balletje van. Leg ze vervolgens op een schaaltje of bord.
  5. Strooi wat kaneel op het schaaltje of het bord en laat de powerballs er doorheen rollen.
  6. Zijn je powerballs nog wat zacht? Zet ze dan in de koelkast om ze te laten opstijven. Bewaar ze tussendoor sowieso lekker in de koelkast, dan blijven ze het langst goed!

 

Klik hier voor het originele recept. Met Vitiv heb ik een samenwerking en hun producten krijg ik gesponsord. Wil je meer recepten zien die ik heb uitgeprobeerd? Klik dan hier. Laat het mij weten als je deze powerballs zelf hebt gemaakt, door contact met mij op te nemen of via Instagram of Facebook.