Stoofschotel met wortels en champignons van Brendakookt.nl

Stoofschotel is één van de gerechten die bij ons op tafel komt zodra het herfst is. Heerlijk om het vlees te laten stoven op het vuur om vervolgens in de avond met z’n allen ‘aan te vallen’. Wanneer je geen tijd hebt om op de dag zelf het vlees te laten stoven, dan kan je het vlees prima een dag van tevoren al lekker laten sudderen. Je hoeft dan enkel nog de laatste stappen van dit recept nog uit te voeren. Het recept is van Brenda, van brendakookt.nl. Lees snel verder om te ontdekken hoé jij deze stoofschotel op tafel zet.

Ik ben echt geen keukenprinses als het gaat om stoofschotels. Dit zijn meestal de specialiteiten die ik over laat aan mijn moeder. Maar als buiten eenmaal de blaadjes van de bomen gaan vallen en de regen tegen de ramen aan tikt, dan sta ik zelf graag in de keuken om te koken en te bakken. Eerlijk toegegeven: ik bak meer dan dat ik kook, terwijl ik ook echt houd van koken. Daarom ben ik voor mijzelf de uitdaging aangegaan om een stoofschotel te gaan maken met de groenten die wij al in huis hebben. Type bij Google of op Pinterest ‘Stoofschotel’ en je krijgt heel veel recepten op je scherm. Aan jou om er één uit te kiezen. Dit gerecht ben ik dan ook tegengekomen op Pinterest en heb ik opgeslagen op één van mijn borden.

 

De ingrediënten 

Het recept van Brenda is gemaakt vier personen. Je vindt hier het originele recept van Brenda. Wat heb je verder nodig?

 • 750 gram runderlappen
 • 500 gram wortelen
 • 350 gram champignons
 • 750 ml runderbouillon
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 plakje ontbijtkoek
 • Boter om in te braden

 

Bereiding stoofschotel

 1. Begin met het verwarmen van de boter in de pan. Snijd zo nodig de runderlappen in grote lappen.
 2. Bak het vlees aan in pan, zodat ze aan alle kanten kort aangebakken zijn.
 3. Voeg aan het vlees de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt, zet dan het vuur laag.
 4. Voeg de laurierblaadjes, rozemarijn en tomatenpuree toe aan de pan en laat dit meestoven. Zorg ervoor dat de deksel op de pan is.
 5. Na twee uur stoven: snijd de champignons en de wortelen in plakjes en voeg dit toe aan het vlees. Laat dit samen nog een uur lang meestoven met het deksel op de pan tot het vlees mooi gaar en mals is en het makkelijk uit elkaar ‘valt’.
 6. Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer dit door je stoofschotel. Het plakje ontbijtkoek zorgt voor de binding van de saus. Je stoofschotel is klaar om gegeten te worden!

Serveertip van Brenda: eet dit stoofpotje met aardappelpuree of met brood. Wijzelf aten dit met aardappelpuree. Eetsmakelijk!

 

Het originele recept is hier te vinden en is van Brenda. Ga jij zelf aan de slag met dit recept? Laat het mij weten! Meer recepten ontdekken? Klik hier voor het volledige overzicht!