Warme chocolademelk, lactose-vrij genieten!

Warme chocolademelk terwijl het buiten vriest, wat wil je nog meer? Afgelopen dagen heb ik ineens zo’n trek in warme chocolademelk, dat ik dagelijks een kop maak voor mijzelf. Gelukkig is er ook een variant die lactose-vrij is en waar je heerlijk van kan genieten. Extra lekker is deze wanneer de melk goed is opgeklopt. Eigenlijk vraagt dit nauwelijks om een uitschrijving van een recept, maar toch deel ik het met je. Want ja, toppings kunnen namelijk inspireren!

 

De aanzet voor mijn warme chocolademelk-hype begon toen ik samen met Marilyn bij Mr. Salad in Rotterdam een heerlijke High Chocolate ging doen. Als start kreeg ik een warme kop chocolademelk gemaakt met amandelmelk en vloeibare chocolade, wat geheel lactose-vrij en vegan is. Ik was meteen verkocht! Sowieso ben ik dol op chocolade, helaas kan ik dit niet meer eten zonder vreselijke buikpijn te krijgen daarna. Behalve pure chocolade waar geen melk meer in verwerkt zit. Deze High Chocolat was lactose-vrij, glutenvrij en geheel vegan. Benieuwd? Kijk dan eens op de website van Mr. Salad.


High choc

High choc bij Mr. Salad


Warme chocolademelk

Maar weer even terug naar die warme kop chocolademelk met toppings. Want daar gaat het tenslotte om in deze blog. Wat heb je ervoor nodig?

– een kop amandelmelk

– 3 blokjes pure chocolade (tenminste 72%)

 

Dat is de basis voor je chocolademelk. Je begint met het verwarmen van de melk in een pannetje. Gebruik een garde en klop de melk op. Begin hier al gelijk mee, zo krijg je extra veel schuim. Als je melk omhoogkomt van het koken, giet dan de melk in de kop en voeg daar de 3 blokjes pure chocolade aan toe. Roer met een lepel zodat de chocolade zich goed mengt met de melk.


Warme chocolademelk 2


De toppings

Voor deze kop maakte ik gebruik van verschillende toppings. Ik voegde eraan toe:

– Marshmallows

– Meringue

Cacaonibs van Vitiv

– Wat kaneel over de bovenkant van Vitiv

 

Met Vitiv heb ik een samenwerking en hun producten krijg ik gesponsord. Wil je meer recepten zien die ik heb uitgeprobeerd? Klik dan hier. Laat het mij weten als je deze warme chocolademelk zelf hebt gemaakt, door contact met mij op te nemen of via Instagram of Facebook.