Zomerse ananas gevuld met fruit

Zomerse ananas gevuld met fruit. Nu het zomerse weer in Nederland ver te zoeken is, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik het gevoel van de zomer toch zelf kan creëren. Vorig jaar heb ik bij 91Spices (lees blog hier) een heerlijk nagerecht gegeten met een gevulde ananas. Ik vond dat toen zo’n leuk idee en dacht: ‘Dat kan ik ook!’. Met succes, want in deze blog deel ik met jou het recept voor een zomers ananas gevuld met fruit.

 

Zomerse ananas gevuld met fruit

Het is niet moeilijk om te maken, wat je nodig hebt is het volgende:

  • 1 rijpe ananas
  • Divers zomers fruit, denk aan aardbeien, kiwi, perzik, aalbessen, bramen, etc.
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Lepel of bolletjesmaker voor fruit

 

Ananas gevuld met zomers fruit

 

  1. Begin met het halveren van de ananas. Je kan hierbij prima door het blad heen snijden, maar heb je dit liever niet, zorg dat je dit dan eerst verwijderd.
  2. Maak met het mes scherpe inkepingen aan de zijkanten zoals je kan zien in de foto hieronder. Dit vormt namelijk de basis voor het uitscheppen van de ananas om daar straks fruit in te doen. Snijd vervolgens nog in de breedte met het mes, zodat je blokjes ananas krijgt straks.Ananas gevuld met zomers fruit inkepingen
  3. Haal met behulp van een lepel of een bolletjesmaker de ananas eruit. Het middelste gedeelte van de ananas blijft zitten. Dit kan je namelijk niet eten.
  4. Was en snijd het overige fruit en vul hiermee de ananas op. Leg het alles op een groot bord neer en je hebt een sharing dessert!

Variatie tip: vul de ananas met een bolletje ijs of met slagroom en vers fruit. Doordat je twee kanten hebt, kan je de ananas met iemand delen en beide van een kant eten. Eetsmakelijk!

 

Wil je weten welke recepten ik zoal maak en opsla? Volg mij dan ook op Pinterest! De recepten die ik uiteindelijk ook heb uitgeprobeerd vind je hier. Laat mij weten als jij aan de slag gaat met dit recept en je eigen zomerse ananas maakt, door ‘Gezond Genoeg’ te taggen op Instagram