Scooteren op de Utrechtse Heuvelrug

Elk jaar bedenken mijn vriendinnen en ik met elkaar wat we kunnen gaan doen met Koningsdag. Dit jaar kwamen we op het idee om te scooteren op de Utrechtse Heuvelrug. Met elkaar van dorpje naar dorpje rijden, ondertussen van de mooie natuur genieten op de Utrechtse Heuvelrug en ook heel veel lol met elkaar hebben. Het was voor ons een geslaagde dag. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

 

Mijn ouders kamperen al heel wat jaren op de Utrechtse Heuvelrug. Als kind heb ik hierdoor al heel wat gezien in de omgeving en dit werkte deze dag in ons voordeel. Ik wist namelijk redelijk goed de weg en ook welke plaatsjes leuk zouden zijn om te bezoeken. In het verleden had ik al eerder een scooter gehuurd samen met vriendinnen en deze ervaringen waren positief met deze verhuurder, dus voor deze dag kozen wij ervoor om weer onze scooters te huren.

 

Scooterverhuur Heuvelrug

Via internet maakte wij een reservering voor de scooters bij Scooterverhuur Heuvelrug. Je kunt bij hen ervoor kiezen om een hele dag de scooters te huren, of een dagdeel. Wij kozen ervoor om een dagdeel te doen en gingen pas in de middag scooteren. Via het formulier op de website maakten wij onze reservering en al snel kregen wij per e-mail een bevestiging van Alfred dat het akkoord was voor die dag en tijd. Heel fijn om zo snel antwoord te krijgen, zo hoefden wij ook niet meer verder te zoeken! Daarmee was onze reservering definitief. Voor een dagdeel betaal je 35 euro per scooter per persoon, voor een bijrijder 15 euro per persoon. Wij waren in totaal met z’n vijven.

Op Koningsdag gingen we met z’n allen op weg naar Maarn, want daar zit scooterverhuur Heuvelrug gevestigd. Middenin een woonwijk. Ik wist dit al van vorige keren, maar ik kan mij voorstellen dat als je een woonwijk inrijd, je je afvraagt of je wel goed zit. Het is ook even zoeken, want je moet ook echt achter het huizenblok zijn. Al snel weet je dat je goed zit, want de scooters stonden al netjes op een rij op ons te wachten. Na wat formaliteiten konden we betalen. Dit kon alleen contant. Dit was voor ons nog even wat regelen vooraf, want wie heeft tegenwoordig nog zoveel losgeld op zak? Ik weet ook niet of het mogelijk is dat Scooterverhuur Heuvelrug een pinapparaat aanschaft? De borg in contanten snap ik heel goed, maar bij mij thuis is het soms in het winkelcentrum al een drama als het gaat om een pinautomaat… Na de duidelijke uitleg over hoe de scooters werken, waar we op moesten letten en een klein proefrondje op het plein, konden we vertrekken.

 

De scootertocht

Je kan een route uitkiezen bij Alfred, maar wij hadden vooraf al bedacht naar welke plaatsen we graag zouden willen. We kregen wel een route mee, mochten we toch een deel van de route willen rijden. Onze scootertijd was van 14.00 uur tot en met 18.00 uur. De scooters rijden 25 km per uur, dus je hoeft geen helm op. Ik was meteen verliefd op de scooters, het zijn van die mooie retroscooters met rieten mandjes achterop. Op de scooter was het nog redelijk fris, wat warms aantrekken is geen overbodige luxe. We gingen op weg richting Wijk bij Duurstede en reden door de bossen. Nadeel van een bosrijk gebied en scooteren, is dat je niet overal mag scooteren. Maar de omgeving is prachtig! De geur en kleur van de bossen, we genoten echt.

Onderweg passeerden we verschillende dorpjes. Het fijne aan scooteren is dat je net wat sneller bent dan als je fietst. Hierdoor kan je meer zien van de omgeving. In Wijk bij Duurstede maakte we onze grote stop en bezochten ‘De Heilige Boon’ (lees hier mijn blog) en gingen we het vestingstadje in.  Het was deze dag vanwege de vele activiteiten door Koningsdag moeilijk om echt door de dorpjes te rijden met de scooters, maar daardoor was er wel veel te beleven in elk dorpje. Na een stop van een uur moesten we weer gauw verder en onze tocht weer terug naar Maarn voortzetten, want de tijd tikte door.

 

De geur en kleur van de bossen, we genoten echt.

 

Het was een genot!

We hebben echt met elkaar als vriendinnen een geweldige middag gehad. Wij hadden drie scooters met elkaar gehuurd, daardoor wisselden we ook af met rijden en achterop zitten. Het weer was redelijk goed: droog, af en toe zon maar wel wat fris. De omgeving was prachtig, daar genoten we echt van. Als vriendinnen hadden we heel veel plezier met elkaar tijdens het scooteren. Het scooteren zelf vonden we allemaal heel erg leuk. Tijdens het scooteren gaven de scooters geen problemen, dat was al heel erg fijn. Ook bij aflevering van de scooters werden we weer vriendelijk verwelkomd door Alfred en konden we enthousiast vertellen dat we er echt van hadden genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Als ik weer zou gaan scooteren op de Utrechtse Heuvelrug, zou ik wederom de scooters huren bij Alfred!