Art by Daan, een waar kunstwerk!

Sieraden, ik ben er fan van. Het liefst moeten ze ook matchen bij mijn outfit. Ik kan er ook niet genoeg van hebben. Toen Danielle een oproep plaatste op Facebook wie kennis zou willen maken met haar unieke sieraden, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Een unieke ketting met hanger heb ik ontvangen. Waarom uniek? Omdat er maar een exemplaar van is en deze geheel handgemaakt is door Danielle! In deze blog meer over mijn gekregen ketting en Art by Daan.

 

De ketting die ik heb ontvangen van Danielle is speciaal gegoten. Op Facebook deelt Danielle haar creaties en ik zag deze hanger voorbijkomen. Ik heb op dit moment al een lange ketting van het merk Mi Moneda en heb daar al verschillende kleuren hangers voor, maar nog geen blauw. Die kan Danielle speciaal voor mij maken. Het blijft nog even spannend wat het eindresultaat wordt op het moment dat ik aangeef welke kleur ik wil, omdat geen een hanger, ketting of ander sieraad hetzelfde is.

Art by Daan, mijn exclusieve ketting

In een mooie en stevige verpakking ontving ik kosteloos de ketting met hanger van Danielle. Vooraf op Facebook had ik kenbaar gemaakt welke hanger ik mooi vond en de kleur. Met deze wensen is Danielle aan de slag gegaan. Bij het openen van mijn pakketje was ik blij verrast! Danielle giet de acrylverf waardoor er een mooi patroon ontstaat. Deze plaatst ze onder een stuk glas op een nikkelvrije hanger met ornamenten. De ketting is geschakeld, nikkelvrij en heeft een lengte van 60 cm.

Art by Daan close-up

Maak kennis met Danielle

Ikzelf ben benieuwd naar het verhaal achter mijn gekregen ketting. Ik stuur Danielle een mail met een aantal vragen. Wie is Danielle? Danielle Looije is 30 jaar en heeft in dit jaar haar 10-jarig jubileum als onderneemster. In 2008 is zij begonnen met haar eigen reclamebureau waarbij zij de identiteit van bedrijven vertaalt naar visuele communicatie. Ze legt uit dat dit inhoudt dat ze voor bedrijven aan de slag gaat met het logo, de kleuren, lettertypes en fotografie om het verhaal van het bedrijf visueel kloppend te maken.

Creativiteit en ondernemerschap

Danielle schrijft dat creativiteit en ondernemerschap bij haar een goede combinatie blijken te zijn. ‘Toen ik in groep 6 zat, maakte ik al armbandjes en verkocht ik die aan mijn klasgenootjes. Ik had zelfs een wachtlijst.’ De afgelopen jaren is Danielle vooral bezig geweest met het gevoel van anderen op papier te zetten. Nu was het de tijd om zichzelf meer als kunstenaar verder te gaan ontwikkelen. Dingen kloppend maken is haar drijfveer. ‘Zo worstelde ik met het beeld wat mensen hebben van kunstenaars. Sinds ik klein ben hoor ik al “Kunstenaars verdienen geen geld.” “Als je arm wilt worden, moet je kunstenaar worden”, en dat soort uitspraken.’ Met haar achtergrond in de communicatie en marketing zag Danielle daarin een uitdaging om iets aan dat beeld te gaan doen. ‘Vanuit daar ben ik op zoek gegaan naar een manier om kunst toegankelijk te maken voor iedereen.’

Art by Daan achterkant

Kunst voor iedereen

‘Ik ben op zoek gegaan naar een manier om kunst toegankelijk te maken voor iedereen’, schrijft Danielle. Ze dacht aan het uitdelen van ansichtkaarten of posters met haar schilderijen erop. Maar er kwam iets anders wat veel beter bij haar paste: deze sieraden! ‘Hoe cool is het om #kunstomjenek of #kunstomjevinger te hebben? Ik gooide een paar balletjes op en mensen raakte direct enthousiast van mijn idee.’ Precies om hetzelfde waar ik zo enthousiast om wordt. Namelijk door de schoonheid van de kleuren en het feit dat van elk sieraad maar een beschikbaar is. De sieraden waren voor Danielle in eerste instantie een bijproduct. Inmiddels is het haar hoofdproduct geworden. ‘Ik ben in een wereld terecht gekomen van hebberige vrouwen.’ Ja, ze schaart zichzelf daar ook onder. ‘Bij sommige creaties doet het gewoon pijn om ze te verkopen.’ Dat kan ik als liefhebber van sieraden heel goed snappen, want als je zulk moois maakt zou ik het liefst ook alles willen houden!

Art by Daan schakel

Bron van inspiratie

Als je sieraden maakt, waar haal je dan je inspiratie vandaan? Deze vraag stelde ik aan Danielle. ‘Mijn inspiratie komt overal vandaan. Sinds ik hiermee ben begonnen zie ik ineens overal sieraden en leuke ideeën.’ Danielle begon met het maken van simpele hangers, maar probeert nu of ze ook het een en ander kan maken met leer. ‘Maar dit moet zich nog verder ontwikkelen. De laatste keer dat ik sieraden maakte was ik namelijk 10 jaar!’ Als jij een fan bent van exclusieve sieraden, houdt Danielle dan zeker in de gaten!

Wil jij voor de feestdagen ook een mooie en exclusieve sieraden? Neem dan een kijkje op de website van Danielle en bestel jouw unieke sieraad door hier te klikken. Danielle is ook te volgen op Instagram en Facebook