Balans Planner: elke week een nieuwe balans en planning

De Balans Planner heeft bij mij een nieuw ‘ritueel’ ontwikkelt. Ik ben gek op planners, lijstjes, notitieboekjes, agenda’s en noem maar op. Vaak om geen zaken te vergeten, een neurotische tic. Toen ik begon met de serie ‘Gezond Ondernemen’ zocht ik contact met Jisca Rebel, bedenkster en het creatieve brein achter de Balans Planner, om te kijken naar een leuke samenwerking. En die was er (en is er nog steeds)! Al snel ontving ik de Balans Planner per post en vanaf dat moment is de Balans Planner een ritueel geworden. Ik vertel je er meer over in deze blog.

 

Waar zal ik beginnen…? Misschien dat dit een vraag is die jij jezelf stelt als je de Balans Planner voor het eerst in je handen hebt. Het vraagt moed en discipline om op een maandag tegen jezelf te zeggen: ‘Vandaag schrijf ik deze datum op als startdatum van de Balans Planner!’ De Balans Planner is namelijk een planner die geen voorgedrukte data heeft. Jij beslist wanneer je wilt starten. Het gebruik van deze planner is om die reden ook divers. Ik neem je mee in hoe ik de Balans Planner gebruik in mijn dagelijks leven. In eerdere blogs heb je al kennis kunnen maken met Jisca Rebel. Lees meer over Jisca en Gezond Ondernemen door hier te klikken.

 

Balans Planner als inzicht

In het weekend neem ik de tijd om mijn agenda’s (digitaal en op papier) erbij te pakken voor de komende week en schrijf ik mijn afspraken in de Balans Planner. Ik sta stil bij mijn eigen weekdoel, schrijf deze op en denk na hoe ik ervoor zorg om deze week in balans te blijven. Er is ruimte om in te vullen wat de hoogtepunten zijn voor deze week. Een hoogtepunt kan al een leuke afspraak zijn met iemand die ik al een tijdje niet heb gezien, een leuke activiteit of wat dan ook. Hoogtepunten dagen mij uit om positieve momenten in de week te markeren en daar naartoe te leven. Naast het invullen van doelen is er ruimte voor must do’s en to do’s. Onder de must do’s schrijf ik de taken voor die week die ik echt moet doen. De to do’s zijn belangrijk (vooral de bovenste), maar lukken ze niet, dan schuif ik ze door naar de volgende week. In het weekoverzicht is voldoende ruimte voor overige notities zoals boodschappenlijstjes, boekentitels of andere afspraken.

 

Balans Planner week

 

Wekelijkse e-mail

Bij de aanschaf van de Balans Planner heb ik op de website aangegeven elke week op een bepaalde dag en tijd (naar eigen voorkeur) een e-mail te willen ontvangen om zo meer uit de Balans Planner te halen. In deze e-mail deelt Jisca haar tips en inspiratie van andere gebruikers hoe je de Balans Planner nog meer eigen kunt maken. Ik vond de mailtjes leuk om te ontvangen en las ze snel door, maar de Balans Planner had ik al snel eigen gemaakt en gebruik ik op een manier die voor mij prettig is. Met de e-mails heb ik verder niet heel veel gedaan. Wil je echt meer stilstaan bij jezelf en de Balans Planner als een papieren coach gebruiken? Dan kan ik je aanraden om de e-mails te lezen voor tips en inspiratie en daar eens heerlijk mee te experimenteren.

 

Balans Planner to do's

 

Een Planner en geen agenda

Ik heb er heel bewust voor gekozen om de Balans Planner te gebruiken als Planner en niet als agenda. Is het mogelijk om de Balans Planner als agenda te gebruiken? Jazeker! Je moet alleen zelf de data opschrijven. Daarvoor heb je in het begin van de planner de maandoverzichten met vervolgens de weekplanningen. Het fijne van de Balans Planner is dat je zelf kan bepalen hoe je het wilt gebruiken, als het maar voor jou werkt. Ik heb voor de vele blogsamenwerkingen nog een apart boekje van Jisca gekregen: Project. Je kan namelijk nog vier losse boekjes aanschaffen en deze toevoegen aan de Balans Planner. In dit boekje schrijf ik wie ik gecontacteerd heb voor een samenwerking met een tijdsplanning. Heel handig, want hierdoor blijft het gebundeld in een boekje en houd ik het overzicht!

 

Balans Planner Project

 

Een Balans Planner die werkt

Wat voor mij nog veel belangrijker is, is dat de Balans Planner werkt. Ik gebruik de Balans Planner met veel plezier. Gesponsorde producten krijgen niet per definitie een goed review, ik vind dat ik daar eerlijk in moet zijn. De Balans Planner gebruik ik dagelijks. Het is bijna een feestje om in het weekend een moment voor mijzelf te nemen om de nieuwe week weer in te vullen. Ik zie ook in een oogopslag of ik in die week te veel afspraken heb staan en dat ik wat meer tijd moet maken voor mijzelf. Met deze planner heb ik meer inzicht gekregen in mijn planning en word ik elke week er weer bij bepaald om mij te focussen op mijn doel.

 

Waar kan jij de Balans Planner bestellen?

Op de website van Balans Planner (klik hier) bestel je heel eenvoudig voor €29,95 jouw Balans Planner. Je kunt kiezen uit zes verschillende kleuren. In Nederland worden de Balans Planners gratis verzonden, voor België betaal je €5,- verzendkosten.  De losse schriftjes kan je ook op dezelfde website bestellen en kosten €3,50 per stuk. Je kan ook eenvoudig via Bol.com bestellen of via My Lovely Notebook.

 

Laat me weten hoe jouw ervaring is met de Balans Planner of met andere planners door een reactie achter te laten onder deze blog of tag mij op Instagram of Facebook. Ik ben heel benieuwd!