Foto’s maken en er ook iets mee doen. Vooral dat laatste is iets wat ik op mijn to-do-list zet en zolang mogelijk uitstel. Waarom? Ik vind het een hele klus om mijn foto’s uit te zoeken en om de juiste fotoservice te vinden waar ik eenvoudig iets leuks kan maken met mijn foto’s. Voor mijn blog ben ik de samenwerking aangegaan met hetfotoalbum.nl en mocht ik een fotoslinger maken. Het maken van deze slinger is makkelijker dan je denkt. Ik laat je zien hoe makkelijk het is en vooral: hoe leuk zo’n fotoslinger is!

 

Bij mij begint het probleem al met het selecteren van foto’s. Met de digitale camera maak ik duizenden foto’s per jaar. Ik ben ook nog eens iemand die alle foto’s bewaard, ook de foto’s die mislukt zijn. Dat maakt dat ik het maken van een fotoboek of andere producten met foto’s een grote klus vind. Ik sla mijn foto’s ook op meerdere plekken op. Maar voor deze fotoslinger heb ik een perfecte gelegenheid gevonden. Afgelopen december waren mijn ouders 40 jaar getrouwd en op die dag zijn er foto’s gemaakt. Op mijn verjaardag hang ik deze fotoslinger op zodat we met elkaar de foto’s kunnen bekijken.

 

Het maken van een fotoslinger

Heel eenvoudig is het om te beginnen met het aanmaken van je eigen account. Voor het maken van een fotoslinger klik je hier. Ik maak gelijk een account aan, want zo wordt mijn project opgeslagen en hoef ik niet in één keer de fotoslinger af te ronden. De foto’s kan je een voor een uploaden maar ook allemaal tegelijk. Daarna heb je de optie om zelf je foto’s per vlaggetje te verdelen of je laat het programma z’n werk doen. Je kan zelf nog de foto’s aanpassen qua uitlijning en je hebt nog allerlei opties qua opmaak zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding.

 

hetfotoalbum tools

 

Minpunten aan de fotoslinger

Zoals je kan zien in onderstaande afbeelding heb je een duidelijk kader voor het plaatsen van je afbeelding. Wil je een vlaggetje, dan wordt onderin aangegeven waar de snijlijnen lopen. Eenmaal mijn bestelling ontvangen, heb ik foto’s met perforatiegaten op plekken die de foto niet mooi maken. Zo is er bij een foto midden in iemands gezicht geperforeerd. Het zou veel makkelijker zijn wanneer het programma jou een indicatie geeft waar er geperforeerd wordt, zodat je de foto anders kan uitlijnen. Daarnaast zijn deze vlaggetjes vooral geschikt voor foto’s die verticaal zijn genomen, wil je tenminste de foto op het hele A5 afgedrukt hebben. En het zwarte nylon touwtje wat ik erbij heb gekregen zat al zo in de knoop dat ik een eigen draad heb gebruikt.

 

hetfotoalbum uitlijning

 

Pluspunten fotoslinger

Het ophangen van een fotoslinger is veel leuker dan een album. Meerdere mensen kunnen tegelijk de foto’s bekijken. Ja, maar wat doe je daarna met de foto’s? Er zitten perforatiegaatjes in, dus je kunt ze daarna gewoon in een ringband stoppen! De kwaliteit van het papier waarop de foto’s zijn gedrukt is stevig en de kleuren van de foto’s zijn ook van goede kwaliteit. Ik vind de software makkelijk in gebruik en nadat ik mijn bestelling had geplaatst ontving ik al binnen enkele dagen mijn pakket via de brievenbus!

 

hetfotoalbum bijsnijden

 

Wil jij ook zo’n leuke fotoslinger?

Dat kan! Klik hier en je komt meteen op de pagina van hetfotoalbum.nl waar jij kan starten met het maken van je eigen fotoslinger. Jij maakt al je eigen fotoslinger vanaf 13 euro! Leuk voor gelegenheden zoals bruiloften of verjaardagen. Maar misschien heb jij wel een heel ander tof idee met deze fotoslingers! Via Instagram heb ik een actie gehouden in samenwerking met hetfotoalbum.nl en is er een winnaar: Rhode. Ik ben heel benieuwd naar hoe zij aan de slag gaat met deze fotoslinger.

 

Meer reviews lezen over producten of diensten? Klik hier voor het volledige overzicht. Heb jij een tof product en ben je benieuwd naar mijn ervaring? Neem dan contact met mij op via contact