#LenigLijf in vier weken, hoe dan?

Zou het dan toch nog kunnen, ik en een leniger lijf krijgen? Sofie van Hooydonk schreef een boek, genaamd #LenigLijf. Met behulp #LenigLijf werk je in vier weken aan een flexibeler lichaam. Sofie heeft een stappenplan opgesteld die ik simpelweg hoef op te volgen. Klinkt makkelijk toch? Ik nam de proef op de som en ben aan de slag gegaan met het stappenplan.

Nu moet ik je eerlijk vertellen dat ik bij zulke stappenplannen altijd heel fanatiek begin. Fanatiek in de zin van, het lukt mij een aantal dagen om echt volgens het schema te oefenen. Endan gaat het ergens mis bij mij… Ik word wat slordigen volg het schema niet meer zo strikt en sla dagen over. Ik ga bij mijzelf te rade wat hiervoor de reden is. Maar ik deel eerst mijn algemene indruk van #LenigLijf met jou.

#LenigLijf Sofie

#LenigLijf is rijk aan foto’s

Voor het reviewen van #LenigLijf heb ik van Sofie het e-boek ontvangen. Simpelweg omdat de gedrukte versie nog niet bestond op dat moment! Tijdens het doorbladeren van het boek vallen de kleurrijke en diverse foto’s mij meteen op! Bij een boek waar ik als lezer vooral moet doen vind ik het fijn dat er veel ondersteunde foto’s zijn en deze heeft Sofie veelvuldig in haar boek gebruikt. De oefeningen die ik moet uitvoeren zijn op de foto goed zichtbaar doordat er gebruik is gemaakt van een witte achtergrond.

De opbouw van #LenigLijf

Wanneer ik het boek opensla maak ik eerst kennis met Sofie en met het stretchen. Ik krijg uitleg over het stretchprogramma, zoals het belang van een goede warming-up en dat ik per twee weken aan dezelfde oefeningen werk. Sofie deelt daarna enkele stretch-weetjes. Die weetjes gaan onder anderen over voeding, de duur van een stretch, waarom stretchen belangrijk is, hydratatie en dat je pijn kan gaan voelen. Daarna volgt het stretchschema voor vier weken. En als laatste worden alle warming-ups en stretchen een voor een uitgelegd met ondersteunend beeldmateriaal.

#LenigLijf preview

Aan de slag!

In het boek is ook een kleine oefening te vinden die handig is om als eerste uit te voeren zodat je gelijk weet hoe het met je lenigheid gesteld is. Gelukkig, ik zit in de oranje zone (middelste van de drie) en dat betekent dat ik een beetje lenig ben! Elke sessie begin ik met een warming-up die ik zelf kan samenstellen uit de oefeningen in het boek. Maar dan wordt het lastig… ik moet bladeren tussen het schema en de uitleg van de stretches. En aangezien ik een e-boek heb is dat extra lastig omdat ik niet snel even iets tussen de bladzijdes kan leggen.

#LenigLijf, maak het jezelf gemakkelijk

Tijdens het gebruik van het e-boek krijg ik te maken met heel veel bladeren om te weten welke oefening ik precies moet doen. Bij het gebruik van het boek zou ik het als volgt aanpakken:
1. Maak een kopie van het schema of print deze uit (te downloaden via de website sophiagetfit.com en leg deze naast het boek neer.
2. Gebruik post-its en plak deze bij de oefeningen voor die dag en schrijf er ook bij welke oefening het is. Dit scheelt echt een hoop bladertijd!

Vooral doen!

#LenigLijf is een boek dat ik vooral ervaar als een doe-boek. Sofie legt kort het een en ander uit over stretchen waardoor ik als lezer snel aan voldoende en relevante informatie kom. Tijdens het lezen van dit boek ben ik mij meer bewust gaan worden wat het nut is van stretchen. Stretchoefeningen doe ik vooral tijdens het fitnessen, maar zijn ook prima oefeningen om thuis te doen. Daarbij is stretchen ook nog eens goed voor mijn lichaam want het helpt onder anderen bij het verminderen van blessures tijdens het sporten. Wie wil dit nu niet?

#LenigLijf sofie pose

En toch…

… lukt het mij niet om die vier weken vol te houden. Het heeft niet te maken met ‘geen tijd’. Ik ben mijzelf gaan afvragen: ‘Wat maakt dat ik dit schema niet kan volhouden? ‘Na even wat denken is het voor mij duidelijk geworden: het e-boek maakt het voor mij niet efficiënt. Ik ben te veel tijd kwijt met het zoeken naar de juiste oefeningen. Tijdens het doen van de oefeningen voelt het wel heel prettig voor mijn lichaam. Af en toe wat gekraak. Meestal wanneer ik heb gesport doe ik wat stretchoefeningen. Ik combineer het graag op deze wijze. Ikzelf maak liever gebruik van een boek!

Wordt je lijf echt leniger?

Het is voor mij nog moeilijk te zeggen op dit moment, wel heb ik gemerkt bij bepaalde oefeningen dat het mij steeds beter lukt om het uit te voeren en dat ik ook dieper of verder kan stretchen. #LenigLijf is naar mijn idee ook een goede aanrader voor mensen die thuis aan yoga of ontspanningsoefeningen doen. Ikzelf ga toch voor een gedrukt boek omdat dit veel praktischer in gebruik is dan een e-boek! Zelf zou ik het handig vinden om met behulp van een instructiefilmpje stap voor stap een stretch uit te voeren.

#LenigLijf kopen?

Dat kan! Het boek is vanaf 18 september 2018 te koop bij Bol.com en via de website Sophiagetfit.com Voor het e-boek betaal je €17,99 euro en voor een gedrukt exemplaar €24,99 inclusief de verzendkosten. Wil je het boek liever in het Engels? Dan kan je die via Sofie haar eigen website bestellen als e-boek!

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met #LenigLijf straks. Laat het mij weten!