Oot granola, een review!

Sinds ik kennis heb gemaakt met granola ben ik er echt een fan van om hiermee te ontbijten ’s morgens. Je kunt granola in de supermarkt kopen, op internet zijn er verschillende recepten of misschien heb jij zelf wel een heerlijk recept? Tijdens mijn zoektocht naar granola die lekker en ‘Gezond Genoeg’ is ontdekte ik de Oot. In mijn blog laat ik je graag kennismaken met hun granola en lees je mijn ervaring!

Oot maakt granola die volgens hen 100% natuur, biologisch en glutenvrij is. In hun granola maken zitten minder geraffineerde suikers en ook nog eens 10% minder natuurlijke suikers ten op zichten van reguliere granola. De granola van Oot zit vol noten, pitten en zaden. En daar ben ik dol op en maakt mij heel nieuwsgierig naar hoe het smaakt. Voor mijn blog ontvang ik gratis een proefpakket per post. Hoe handig is dat?

Oot pakketpost

 

Oot, het verhaal

Valentine van der Lande liep in 2015 tegen wat ‘problemen’ aan wat het begin werd voor Oot. Zij is dol op ontbijtgranen maar kan geen ontbijtgranen vinden die Gezond Genoeg en lekker is. In de supermarkt vindt zij dat de ontbijtgranen vol zit met onnatuurlijke ingrediënten of suikers. Daarnaast is zij er helemaal klaar mee om elke week die grote pakken vanuit de supermarkt mee naar huis te slepen. Valentine bedacht: dit moet anders kunnen! Dit is voor haar het begin om het zelf te gaan doen en gaat op zoek naar hoe zij goede granola kan maken. Daarvoor bezoekt zij bakkers en experts. Oot wordt in 2016 door Valentine opgericht als een merk.

 

Oot belooft je…

… dat hun granola gemaakt is om lekker en voedzaam te zijn. Het is volgens Oot geen suikerbom. Daarnaast kiezen zij voor eersteklas biologische producten, in plaats van goedkope ingrediënten. Volgens Oot bevat hun granola altijd:
– minstens 30% noten, pitten & zaden
– minstens 11% eiwitten en 5% vezels
– minder dan 10% natuurlijke suikers

 

Proefpakket van Oot

Het proefpakket van Oot bestaat uit vier smaken. De smaken zijn: Chia Spice, Crunchy Nuts, Paleo Mix en Cacao Boekweit. Deze zakjes wegen 50 gram en zijn genoeg voor 1 portie. Ikzelf deed hier wat langer mee doordat ik de helft van het zakje in mijn yoghurt deed! Het fijne aan dit proefpakket vind ik dat het bezorgd wordt door de brievenbus. Ik hoef niet thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen! Het proefpakket kost eenmalig €7,50, exclusief verzendkosten van €1,95.

 

Oot Chia Spice

Deze granola wordt gemaakt met onder anderen glutenvrije volkoren havervlokken, cashewnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, kokosolie, kokos, chiazaad, kardemomzaad en kaneel. De kruiden in deze granola zijn de kardemom en kaneel. In tegenstelling tot de andere drie smaken is deze granola suikerarm. Ik vind de smaak heerlijk en de granola krokant. Dat komt doordat ik persoonlijk fan ben van kaneel!
Een portie granola van 50 gram bevat 236,1 kca.l / 14,6g. khd waarvan 0,6 g. suikers.

 

Oot Chia

 

Oot Crunchy Nuts

De Crunchy Nuts wordt gemaakt met onder anderen glutenvrije volkoren havervlokken, kokosbloesemsiroop, pompoenpitten, zonnebloempitten, noten en kaneel. Oot omschrijft deze granola als een klassieke granola vol noten (17%). De granola is goudbruin gebakken dankzij de kokosbloesemsiroop, kaneel en vanille. Hierdoor heeft de granola voor mij ook echt een ‘crunchy’ bite wat ik heerlijk vind. Deze granola vind ik zoeter smaken dan de Chia Spice vanwege de kokosbloesemsiroop en de vanille.
Een portie granola van 50 gram bevat 251,2 kcal. / 22,2 g. khd waarvan 4,95 g. suikers.

 Oot Crunchy Nuts

Oot Paleo Mix

Deze Paleo Mix is zonder granen! De ingrediënten zijn onder anderen zonnebloempitten, amandelstukken, pompoenpitten, kokosvlokken, kaneel, citroengras en gember. Deze granola is door de gember en citroengras wat pittiger van smaak, zonder dat ik de gember of citroengras overheersend vind. Het heeft voor mij een wat frissere smaak en deze granola is ook wat minder ‘zwaar’ doordat er geen havervlokken in zitten. Zelf mis ik deze wel om een langer verzadigd gevoel te hebben. Maar dat is persoonlijke voorkeur. Deze kan je natuurlijk zelf nog toevoegen aan de granola!
Een portie granola van 50 gram bevat 306,15 kcal. / 8,65 g. khd waarvan 4,1 g. suikers.

 

Oot Paleo

 

Oot Cacao Boekweit

Deze granola was voor mij echt een smaakbeleving! De ingrediënten zijn onder anderen glutenvrije havervlokken, boekweit, kokosvlokken, ahornsiroop, zonnebloempitten, agavesiroop, amandelen en cacaopoeder. Ik ben dol op chocolade dus met deze granola werd ik al in de ochtend in mijn chocoladebehoefte voorzien! En daarnaast maakte ik ook voor het eerst kennis met boekweit en dat beviel mij ook goed!
Een portie granola van 50 gram bevat 232,4 kcal. / 24,2 g. khd waarvan 4,6 g. suikers.

Oot Cacao

 

Gezond Genoeg?

Oot beschrijft dat zij voorzichtig zijn met suiker in hun granola. Hun granola bevat geen geraffineerde suikers en volgens hen ook nooit meer dan 10% natuurlijke suikers. Dat zou ongeveer 1/3 van de suikers zijn die je vindt in de granola’s van de supermarkt. De koolhydraten zijn een stuk trager en komen voornamelijk uit de haver, pitten, zaden en noten. Benieuwd wat de exacte voedingswaarden per granola zijn? Klik dan hier en vind een uitgebreide beschrijving!